Wat is Peppol ?

Peppol is de afkorting voor ‘Pan-European Public Procurement Online’. Een gestandaardiseerd netwerk om zakelijke documenten zoals facturen, elektronisch uit te wisselen. Dit met handelspartners uit heel Europa en daarbuiten. Peppol wordt naar de toekomst toe verplicht om te gebruiken.

Het gaat om een protocol en netwerk om facturen op een veilige manier tussen bedrijven en ook overheidsinstanties, over de hele wereld uit te wisselen. Naast facturen gaat het ook over orders, bestelbonnen, ontvangstbevestigingen en meer.

Je kan het vergelijken met een mail. Elk bedrijf beschikt over een specifieke Peppol-adres waarnaar facturen of andere documenten kunnen verzonden worden. Peppol is echter veel veiliger dan een standaard mail. Er is verificatie van zowel de ontvanger als van de verzender.

Zo vormt Peppol een zeer betrouwbare digitale brug tussen leveranciers en B2B-klanten. Zakelijke documenten worden digitaal verzonden via het Peppol-netwerk, wat resulteert in een snellere verwerking, doorgedreven automatisering en een lagere kost.

Hoe werkt Peppol ?

Je kan je bedrijf via Doccle registreren op het Peppol-netwerk. De registratie gebeurt op basis van je ondernemingsnummer.
Doccle verifieert je identiteit voor we je registreren, zodat we zeker zijn dat je bevoegd bent ten opzichte van het bedrijf dat je probeert te registreren.

Eenmaal geregistreerd kan je facturen van bedrijven ontvangen via het Peppol-netwerk op Doccle. Deze komen automatisch aan in je Doccle-account zoals andere documenten en facturen.

Peppol is momenteel enkel bruikbaar voor onze Belgische gebruikers die hun account verbonden hebben met itsme.

Hoe registreer ik mijn bedrijf op Peppol ?

 

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen