OPGELET ⚠ : Phishing-mails Doccle in omloop

Er zijn momenteel verschillende mails in omloop die zogezegd door Doccle worden gestuurd, maar in werkelijkheid phishing mails betreffen.

Deze mails lijken heel sterk op echte mails van Doccle en verwijzen zogezegd naar documenten op Doccle, onder meer van CM en Telenet. Vanuit de mail wordt er gelinkt naar nagemaakte Doccle-pagina's.

De mails worden niet gestuurd vanaf community@doccle.be (ons echte adres), maar valse e-mailadressen waarin slechts de naam Doccle voorkomt (zie voorbeelden hieronder).

Wat moet ik doen als ik een phishing mail ontvangen heb?

Wij willen vragen om waakzaam te zijn voor deze phishing mails en wanneer je er een ontvangen hebt niet te klikken op links of knoppen in de mail.

Maak ook melding van de mail op verdacht@safeonweb.be (of zie https://www.safeonweb.be voor meer informatie).

Voorbeelden van recente phishing-mails:

Hoe herken ik een echte mail van Doccle?

Mails die door Doccle worden gestuurd, gebruiken steeds als afzender community@doccle.be en links in de mails leiden altijd naar pagina's met de volgende adressen: https://secure.doccle.be of https://doccle.be.

Heb je nog vragen voor ons? Stuur ons een bericht.