Wat doe ik wanneer ik de eID-extensie niet kan installeren in Microsoft Edge?

Sinds januari 2020 is er een volledig vernieuwde versie uit van Microsoft Edge. Deze is gebaseerd op Chromium, ontwikkeld door Google, en dus ook het systeem achter Google Chrome.

Hierdoor werken de meeste Chrome-extensies ook in Microsoft Edge, al moet je hiervoor wel eenmalig je toestemming geven.

In Edge kan er dan deze melding verschijnen: "U kunt nu extensies van de Chrome Web Store toevoegen aan Microsoft Edge", met de knop Extensies uit andere winkels toestaan (zie afbeelding onderaan).

Pas van zodra je op die knop hebt geklikt kan je ook de Connective signing extension laten werken in Edge.

Mocht je deze stap niet krijgen bij het opnieuw proberen, dien je mogelijk eerst de extensie te verwijderen.